Uusi pikkukurkun pakkaus yhdistää paperin ja muovin parhaat puolet

Uusi pikkukurkun pakkaus yhdistää paperin ja muovin parhaat puolet

Ikaalisten Luomun pikkukurkun uusi pakkaus yhdistää paperin ja muovin parhaat puolet: se säästää luonnonvaroja, pienentää tuotteen hiilijalanjälkeä ja säilyttää tuoreen viherherkun ensiluokkaisena tarjolle asti.

Pikkukurkun pakkaus on valmistettu paperilaminaatista, joka sisältää 33 % vähemmän muovia kuin perinteinen muovipakkaus. Paperilaminaatissa on ohut antifog-kalvo, joka turvaa tuotteen säilymisen.

– Tarkastelemme jatkuvasti tuotteidemme ympäristöystävällisyyttä eri näkökulmista. Meille on tärkeää, että kehitämme toimintatapojamme jatkuvasti ekologisemmiksi. Seuraamme eri pakkausvaihtoehtojen kehittymistä ­– pakkaus vaikuttaa niin tuotteen säilyvyyteen ja sitä kautta hävikin vähentämiseen, tuotteen käsittelyn helppouteen kuin hiilijalanjäljen muodostumiseenkin. Paperilaminaattipakkaus toimii näistä kaikista näkökulmista, kertoo toimitusjohtaja Ari Kulmanen.

Paperilaminaattipakkaus helpottaa myös kodin jätelajittelua: Paperilaminaatti lajitellaan kartongin joukossa.

 

Lisätietoja:
Ari Kulmanen, toimitusjohtaja, Ikaalisten Luomu Oy

Vuonna 2000 toimintansa aloittanut Ikaalisten Luomu Oy tarjoaa ympärivuotisesti puhtaan luomuvaihtoehdon kuluttajien ruokapöytään ympäri Suomen. Tuotamme Ikaalisissa 2,1 hehtaarin ja Honkajoella 1,8 hehtaarin kokoisissa kasvihuoneissamme vuosittain yhteensä lähes miljoonaa kiloa tomaatteja ja kurkkua sekä 4 miljoonaa ruukkua erilaisia salaatteja ja yrttejä. Työllistämme tänä päivänä noin 60 henkilöä.

Sivun alkuun