Vihreä yrttikastike

4 5 min (30 min)

1 ruukku Ikaalisten luomu lehtipersiljaa
1 ruukku Ikaalisten luomu ruohosipulia
35 g rucolaa
1 valkosipulin kynsi
1 limetin mehu
2 rkl sitruunan makuista oliiviöljyä
1/2 dl kruunumajoneesia
2 anjovista
ripaus suolaa tai maun mukaan

Kauniin vihreä yrttikastike on monikäyttöinen. Se sopii vaikkapa kasvisten kanssa dipattavaksi kuin myös salaatinkastikkeeksi, kalan, kanan ja pihvin kastikkeksi
Voit käyttää lehtipersiljan sijaan vaikkapa ruukullisen tilliä taikka basilikaa. Riippuen kastikkeen kanssa tarjottavasta ruoasta.

Valmistus

1. Lisää kaikki ainekset korkeaan kulhoon. Aja sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi.

2. Mausta suolalla tarvittaessa.

Kastike on parhaimmillaan, kun se saa levät mielellään ainakin puoli tuntia valmistuksesta jääkaapissa. Kastike säilyy seuraavaankin päivään jääkaapissa säilytettäessä.

 

Resepti: Sari Spåra

Vihreä yrttikastike

Tuotteemme tässä reseptissä

Sivun alkuun