Shakshuka

4 30 min

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli kuutioituna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
600 g Ikaalisten Luomu tomaatteja
1/2 tl kuminan siemeniä hienonnettuna
1 tl korianterijauhetta
1/ tl mustapippurijauhetta
suolaa maun mukaan
1 rkl tomaattipyrettä
2 dl vettä
4 munaa

Koristeluun
Ikaalisten Luomu lehtipersiljaa

Shakshuka on Lähi-Idässä perinteinen ja suosittu aamiaisruoka, jossa kananmunat hyydytetään tomaattikastikkeeseen. Shakshuka sopii mainiosti vaikkapa viikonlopun brunssille, mutta myös pikkunälkään muulloinkin syötäväksi.

Valmistus

1. Kuumenna oliiviöljy isossa, uuninkestävässä valurautapannussa.Kuullota sipulikuutiot öljyssä pehmeiksi. Lisää valkosipulimurska ja jatka kuullottamista vielä noin minuutti.

2. Pese ja kuutioi tomaatit.

3. Lisää pannulle kaikki muut ainekset, munia lukuun ottamatta. Anna ainesten poreilla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoittele seosta aina silloin tällöin. Seos paksuuntuu keittämisen aikana.

4. Tee tomaattiseoksen pinnalle pienet kuopat. Riko munat ja kaada munat varoen kuoppiin, tomaattiseoksen pinnalle. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 6-10 minuuttia, tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet kypsiksi.

5. Ripottele pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa.

Vinkki!
Tarjoa shakshuka esimerkiksi pitaleivän kera.

 

Resepti: Sari Spåra

Shakshuka

Tuotteemme tässä reseptissä

Sivun alkuun