Tomaattihummus
1 rasia Ikaalisten luomu kirsikkatomaatteja
1 tlk (230 g) kikherneitä
2 rkl vaaleaa tahinia
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl suolaa
noin 3 rkl oliiviöljyä
Paahdettu bataatti
1 keskikokoinen bataatti
1-2 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria
Paistettu tofu
1 pkt (270g) maustamatonta kiinteää tofua
1-2 rkl öljyä
1 rkl tacomausteseosta
Muut aineet
4 keskikokoista tortillalettua
1/2 Ikaalisten luomu pikkukurkku pitkittäin viipaloituna
1/2 ruukku Ikaalisten luomu herneenversoja
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä. Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita korkeareunaiseen astiaan tomaatit, kikherneet ja kaikki loput hummuksen aineet. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa hieman öljyä, mikäli haluat hummukseen notkeamman koostumuksen.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Harjaa bataatti puhtaaksi juuresharjalla ja leikkaa se noin 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä ja mausta bataatit suolalla ja pippurilla. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmeitä.
Painele tofu kuivaksi talouspaperin välissä. Leikkaa tofu viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla. Lisää mausteseos öljyn joukkoon ja pane sitten tofuviipaleet pannulle. Paista tofu kauniin väriseksi kummaltakin puolelta.
Levitä tortillalettujen päälle runsaasti hummusta. Lisää paahdettu bataatti, paistettu tofu, kurkkuviipaleet ja herneenversot. Kääräise tortillaletut wrapiksi ja nauti heti tai pakkaa mukaan evääksi. Nämä wrapit maistuvat niin lämpimänä kuin kylmänäkin!
Resepti: Elina Innanen / Chocochili