Herneenversopesto

5 min

n. 3 dl

1-2 valkosipulinkynttä
1 pakkaus Ikaalisten Luomu herneenverso
100 g auringonkukansiemeniä
50 g pinjansiemeniä
2 dl oliiviöljyä
80 g parmesan-juustoa raastettuna
suolaa tarvittaessa maun mukaan
mustapippuria myllystä maun mukaan

Vinkki!
Voit halutessasi lisätä peston joukkoon myös pienen kourallisen basilikan lehtiä tai vastaavasti lehtipersiljaa.

Monikäyttöinen, kauniin vihreä herneenversopesto on monikäyttöinen herkku. Lisää sitä paahdettujen patonkiviipaleiden päälle tai pastakastikkeeksi. Se maistuu myös dippinä ja kala-, kasvis -ja liharuokien maustajana.

Valmistus

1. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Lisää valkospulinkynnet, huuhdellut ja talouspaperilla kuiviksi painellut herneenversot, auringonkukansiemenet, pinjansiemenet, oliiviöljy, juustoraaste ja mausteet tehosekoittimeen.

3. Säilytä pesto kannellisessa purkissa jääkaapissa.

Huom! Pesto on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

 

Resepti: Sari Spåra

Herneenversopesto
Sivun alkuun