12 kpl perunaa
n. 1/2 oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
Korianterikastike
1 valkosipulinkynsi kuorittuna
1 dl oliiviöljyä
1 limetin mehu
1 tl fariinisokeria
1/4 tl suolaa
1 ruukku Ikaalisten luomu korianteria
1/2 dl suolapähkinöitä (maapähkinä)
Koristeluun
Ikaalisten luomu korianteria
Aromaattisen raikas korianterikastike loihtii Hasselbackan perunoista herkullisia makupaloja. Tarjoa sellaisenaan tai pääruoan lisukkeena.
Valmistus
1. Kuori perunat ja leikkaa perunoiden pohjasta kanta pois, jotta perunat pysyvät hyvin pystyssä. Leikkaa perunoihin viiltoja. Varo, etteivät viillot osu perunan pohjaan asti ja halkaise perunaa. (Voit myös pestä perunat huolellisesti ja käyttää ne kuorineen.)
2. Laita perunat uunivuokaan. Lorauta perunoiden päälle oliiviöljyä ja mausta kevyesti suolalla.
3. Paista perunoita uunin keskitasossa 220 asteessa noin 1 h, tai kunnes perunat ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä.
4. Valmistele kastike samalla, kun perunat ovat uunissa.
Kastikkeen valmistus
1. Lisää kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja hienoksi.
2. Ota perunat uunista ja nosta tarjoilulautaselle. Kaada perunoiden päälle korianterikastike. Tarjoa heti.