Fattoush-salaatti

4 15 min

1 kpl Ikaalisten Luomu pikkukurkku
3 kpl Ikaalisten Luomu tomaattia
2 kpl Ikaalisten Luomu ruukkusalaattia
1 kpl Ikaalisten Luomu lehtipersiljaa
muutama sipulinvarsi
6 retiisiä
1 pitaleipä
2 rkl oliiviöljyä

Kastike
1 1/2 limetin mehu
3 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä muutama kierros
(1/4 tl sumakkia)

Libanonilainen ruokaisa salaatti maistuu sellaisenaan ja valmistuu nopeasti. Toki tätä salaattia on helppo varioida lisäämällä sen joukkoon tai seuraksi esimerkiksi grillattua kanaa tai vaikkapa lohta.

Valmistus

1. Huuhtele kasvikset ja kuivaa ne.

2. Pilko kurkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi.

3. Riivi salaatit pienemmiksi paloiksi ja aseta tarjoilulautaselle.

4. Lisää päälle kuutioidut kurkku ja tomaatti.

5. Hienonna lehtipersilja ja sipulinvarret. Lisää salaattiin.

7. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi ja lisää joukkoon.

8. Leikkaa pitaleipä pieniksi paloiksi ja ruskista kauniin kullanruskeiski öljyssä. Nosta talouspaperin päälle johon ylimääräinen öljy saa imeytyä.

9. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada salaatin joukkoon.

10. Koristele salaatti pitaleivän paloilla ja vielä halutessasi ylimääräisellä lehtipersiljalla.

 

Resepti: Sari Spåra

Fattoush-salaatti
Sivun alkuun