Bloody Mary keitto

4 20 min

1 punasipuli kuutioituna
2 sellerin vartta kuutioituna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
2 rkl oliiviöljyä
500 g Ikaalisten Luomu tomaatteja kuutioituna
1/4 tl chilijauhetta tai maun mukaan
2 rkl tomaattipyrettä
5 dl kasvislientä
1 rkl worchesterkastiketta

Tarjoa seurana
Tabascokastiketta
Limetin puolikkaita
Lehtisellerin varsia
(Vodkaa)

Tämä tomaattikeitto taipuu moneen. Se sopii tarjottavaksi joko kuumana tai kylmänä.

Valmistus

Lisää kattilaan öljy. Kuullota punasipuleita ja sellereitä muutama minuutti kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää joukkoon valkosipuli ja kuullota vielä noin minuutti.

Lisää kattilaan tomaatit ja anna poreilla kunnes neste alkaa irrota niistä. Sekoittele samalla, jotta tomaatit eivät tartu kiinni kattilaan.

Lisää kattilaan chilijauhe, tomaattipyre, kasvisliemi ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

Aja keitto sauvasekoittimella sileäksi. Siivilöi keitto ja mausta worcesterkastikkeella.

Annostele keitto sopiviin keittolautasiin tai kuumuutta kestäviin laseihin.

Tarjoa keiton seurana tabascokastiketta, limetin puolikkaita ja lehtisellerin varsia, joita jokainen ruokailija voi lisätä keittoon maun mukaan.

Vinkki! Keiton voi tarjoilla myös kylmänä. Se taipuu myös Bloody Mary drinkiksi lisäämällä joukkoon vodkaa tai tarjoilemalla vodkasnapsin keiton kylkeen.

 

Resepti: Sari Spåra

Bloody Mary keitto

Tuotteemme tässä reseptissä

Sivun alkuun