Paahdettu parsakaali-pastasalaatti

3

UUNITOMAATTI-PERSILJAPESTO
250 g Ikaalisten luomu miniluumutomaatteja
suolaa
1 ruukku Ikaalisten luomu sileälehtistä persiljaa
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl ravintohiivahiutaleita
noin 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

PAAHDETTU PARSAKAALI
1 parsakaali
öljyä ja suolaa

LINSSIT
1 1/2 dl kuivia vihreitä tai ruskeita linssejä
1 kasvisliemikuutio

MUUT AINEET
1 ruukku punaista basilikaa
5 dl kuivaa pastaa (gnocchi)
2 rkl auringonkukansiemeniä
suolaa

Kuumenna uuni (125°C). Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Halkaise miniluumutomaatit ja laita ne leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Ripottele pinnalle hiukan suolaa. Kuivata tomaattit puolikuiviksi uunin keskitasolla (noin 1 1/2 h). Avaa uunin luukku muutaman kerran kuivaamisen aikana, jotta kosteus pääsee ulos uunista. Nosta tomaatit jäähtymään.

Nosta uunin lämpötilaa (225°C). Irrota parsakaalista nuput ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda parsakaaleja uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä mutta silti säilyttäneet rapeutensa.

Samalla kun parsakaalit ovat uunissa, huuhtele ja valuta linssit ja laita ne kiehumaan kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Keitä linssit pehmeiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada sitten ylimääräinen vesi pois.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.

Valmista pesto laittamalla korkeareunaiseen kulhoon kuivatut tomaatit ja kaikki muut peston aineet. Soseuta pesto sauvasekoittimella. Tarkista suola.

Sekoita yhteen pasta ja pesto. Lisää linssit, parsakaalit ja auringonkukansiemenet. Tarkista suola. Viimeistele salaatti lopuksi punaisella basilikalla.

 

Resepti: Elina Innanen / Chocochili

Paahdettu parsakaali-pastasalaatti

Tuotteemme tässä reseptissä

Sivun alkuun