Tomaattinen kanapata

4 30 min

2 rkl oliiviöljyä
400 g kanafileitä suikaleina
1 sipuli kuutioituna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa maun mukaan
n. 1/2 tl mustapippuria myllystä
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
2 laakerinlehteä
400 g Ikaalisten Luomu tomaatteja
2 dl vettä
1 kanaliemikuutio

Koristeluun
Ikaalisten Luomu kirsikkatomaatteja
Ikaalisten Luomu punaista basilikaa

Lisäksi
Keitettyä riisiä tai valitsemaasi pastaa 4:lle

Ihanan lämmittävä kanapata saa upean syvän värinsä ja pohjan mehevistä tomaateista. Kanapata tarjoillaan keitetyn riisin tai pastan kera.

Valmistus

1. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä padassa. Ruskista kanafileet. Siirrä kanafileet lautaselle.

2. Lisää pataan loput öljystä. Kuullota sipulikuutioit pehmeiksi. Lisää valkosipulimurska ja jatka kuullottamista vielä noin minuutti.

3. Siirrä kanafileet takaisin pataan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Halkaise tomaatit neljään osaan.

5. Lisää joukkoon timjami, rosmariini, laakerinlehdet, kokonaiset tomaatit, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpötila keskilämmölle. Anna padan hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä, jotta tomaatit murskaantuvat. Tarkasta maku ja mausta tarvittaessa maun mukaan.

6. Koristele pata puolitetuin kirsikkatomaatein ja basilikan lehdin.

 

Resepti: Sari Spåra

Tomaattinen kanapata
Sivun alkuun